Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Gyógyfürdő

Mártózzon meg az egészségben


Gyógyfürdő
A létesítmény több fedett és szabadtéri gyógymedencéjében (35-39 °C) valóban megmártózhat az egészségben. Az Erzsébet gyógyvíz és az Árpád gyógyvíz egyaránt alkalmasak kopásos és gyulladásos izületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma, valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. Ebben az évben további két gyógyvízzel gyarapodott Mórahalom. A Szent László gyógyvíz és a Hunyadi Mátyás gyógyvíz egyaránt jelentős mennyiségű ásványi anyag tartalommal rendelkeznek.

Az ásványi anyagokban gazdag, jódos jellegű víz 1999-ben kapta meg hivatalosan a gyógyvíz minősítést, ám előtte is betegek ezreinek segített a gyógyulásban. A termálkút gyógyvízzé nyilvánítása során végzett klinikai vizsgálat statisztikailag igazolta a fürdő vizének kifejezett gyógyhatását a térd- és vállizületi megbetegedésekben, így a fürdőt méltán nevezhetjük a térség „térd és váll-centrumának”.

A gyógyfürdőben több mint harminc féle kezelés áll a betegek rendelkezésére. Érvényes betegbiztosítási kártyával rendelkező magyar állampolgárnak háziorvosi, szakorvosi beutaló ellenében ingyenesen biztosítjuk a fürdőben található gyógyszolgáltatások közül a reumatológus szakorvosi vizsgálatot, a fizikoterápia, és a szárazföldi gyógytornakezeléseket.

Fürdőnk wellness részlegén egész évben gondoskodnak arról, hogy testét és lelkét kényeztetni tudja. Válasszon kedvére széleskörű wellness-, és fitness csomagajánlataink közül, próbálja ki az egyedülálló, fényterápiás „Caracalla” masszázskádunkat, őrizze meg kondícióját az emeleten található fitness teremben. Az épületben megtalálható emellett a fodrászat, a kozmetika, a szolárium és a manikűr-pedikűr egyaránt.


Fürdőváros születik a Homokháton

Az akkor még Városi Fürdő néven ismert létesítmény története az 1960-as évekig nyúlik vissza. Ekkor találták meg a helyi, igen értékes termálvizet. A 660 méter mély kút - amely jelenlegi is üzemel - a Pannon őstenger üledékrétegeiből nyeri alkáli-hidrogénkarbonátos vizét. A 39,5 oC-os, gyógyvíz fürdő- és ivókúraként egyaránt kiválóan alkalmas.

1964-ben Beszédes Kornél tervei alapján elkezdték építeni a téli-nyári használatra is alkalmas épületet. A tervezésben elsőrendű feladat volt a fürdő tisztasági-fürdő jellegének kidomborítása, ugyanakkor egy gyógyító részleg elkészítése is. Már ekkor 5 kád, 16 zuhany, belső medence és orvosi kezelő is a vendégek rendelkezésére állt.

A ’70-es évek elején egy kültéri, 25 méteres gyógymedence és egy kültéri gyermekpancsoló épült meg.

A fürdő további bővítését Kószó Dezső 2 millió forintos adománya indította meg 1986-ban. E felajánlás segítségével valósult meg a 33,3 x 21 méteres, 2 méter mélységű úszómedence, amely alkalmas sportrendezvények lebonyolítására is.

A Fürdő épületében 35 év után történt először változás. 1999-ben kezdődött meg a fürdő átalakításának első lépése, a tanmedence megépítése.

2003. őszén kezdetét vette a fürdő történetének legjelentősebb átépítése, melynek következtében új létesítményekkel, szolgáltatásokkal egészült ki a kínálat. A régi épületet lebontották, helyén pedig egy háromszintes épülettömb épült. A 320 milliós fejlesztés EU-s (Phare) és hazai (Széchenyi Terv) támogatással valósulhatott meg. A fürdő teljes megújulása és arculatváltása következtében, a komplexum új nevet és megújult arculatot kapott. A magyar történelmi múltban fellelhető Erzsébetek - de első sorban Árpád-házi Szent Erzsébet - iránti tiszteletünk jeléül, a fürdő felvette az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő nevet.
A ma már négy csillagos minősítésű Szent Erzsébet Gyógyfürdő az utóbbi néhány évben teljesen újjászületett és az összehangolt sorozatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Nem csupán gyógyászati központ, több annál. A fürdőben bárki megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb szórakozási lehetőséget, hiszen a gyógyulni vágyók mellett gondoltunk a családok, gyermekek kikapcsolódására is.

Hírek, aktualitások:

 • Hírek:

  • Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Április havi tájékoztató karbantartási munkálatokról és ünnepi nyitva tartásról.

  • Ráadás Napok

   Ráadás Napok

   Nem sikerült beváltanod a kedvezményre jogosító fürdőbelépődet, bérletedet? Akkor használd ki a Ráadás Napokat!

További hírek »

Keresés: