Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

GYIK

Gyakran ismételt kérdések ...

1. TB beutalóval használhatóak-e korlátlanul a medencék?

A tb beutalóval medencefürdős kezelésre érkező vendégek alapvetően a gyógymedencéket használják, de mivel vannak olyan esetek, amikor a gyógymedence hőfoka miatt más, alacsonyabb hőmérsékletű medencében tudja csak felvenni a kezelést a vendég, ezért a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben nem korlátozzuk, hogy mely medencéket használják a gyógyászati kezelésre érkező vendégeink! Időkorlát szintén nincs a medencék használatára vonatkozóan, viszont azt tanácsoljuk, hogy a 34 C-nál melegebb hőmérsékletű medencéket egyszerre 20 percnél tovább ne használják!

2. A SZÉP kártya melyik alszámlájáról lehet fizetni a belépőt?

A fürdőbelépő vásárlására 2013-tól az MKB, OTP és K&H Széchenyi Pihenőkártyák minhárom zsebéből van lehetőség. Amennyiben kérdése van, munkatársaink állnak rendelkezésére a 62/281-039-es telefonszámon, nyitva tartási időben!

3. A SZÉP kártya „vendéglátás” alszámláját lehet-e használni a gyógyfürdő területén lévő vendéglátó egységekben?

A fürdő területén működő vendéglátó egységek közül a Varga Csárdában lehetőség van MKB, OTP és K&H SZÉP kártyával történő fizetésre, amennyiben vendéglátás alszámlára kérte a juttatást

4. VISA Electron kártyával lehet-e belépőt fizetni és használni a fürdő étkezdéiben is?

A gyógyfürdő pénztárában Visa Electron kártyával lehet fizetni. A Varga Csárda gyógyfürdő felőli éttermében és a Bon-Bon strandcikkeket árusító üzletben megoldható a bankkártyás fizetés.

5. Lehet-e előre venni/rendelni belépőjegyet, illetve wellness csomagokat online?

Tudjuk biztosítani a jegyek internetes előrendelését. Kérjük, hogy a pontos igényét a furdo@morahalom.hu-ra juttassa el. Ilyen esetben átutalással lehetséges a jegy, vagy a csomag kifizetése. (Esetleg még készpénz átutalási megbízást tudunk postán küldeni.) Az átutalás megtörténte után postázzuk a kért jegyet, vagy utalványt.

6. Mi az a kilépő jegy?

A fürdőbe nagyon sok olyan vendég érkezik, akinek igénye, hogy pár órára elhagyja a fürdőt majd utána újból visszatérjen. Ezen vendégeink főleg helyi szálláshelyeken laknak, és az étkezésüket is ott oldják meg, ezért részükre biztosítjuk, hogy a kilépő jegy megvásárlásával a fürdőt elhagyhatják úgy, hogy ezután már ismételten belépő jegyet nem kell vásárolniuk aznapra. A kilépő jegy mellé naponta változó színű karszalagot biztosítunk, amellyel azonosítható módon tud ismételten belépni a gyógyfürdő területére. Véleményünk szerint ez korrektebb megoldás, mintha ismételten kifizettetnénk a belépőjegyet.
A kilépő jegy ára 200,-Ft.

7. Az értéktárgyakat, fontos okmányokat hol lehet elhelyezni (elzárni)?

Értéktárgyaikat a főpénztár melletti ingyenes értékmegőrzőben, valamint a vállfás ruhatárakban helyezhetik el, ahol az értékek leadásakor a vendégek megadnak egy jelszót, így a kiadáskor kizárt a csalás/lopás lehetősége. Felhívjuk figyelmüket az értékmegőrzők használatának fontosságára, mert az értéktárgyak tárolása a köntös zsebben, vagy a törölköző alatt nem biztonságos.

8. Hol lehet a gyógyfürdő közelében parkolni és kell-e érte fizetni?

Mórahalom város egész területén díjmentesen lehet parkolni az arra kijelölt helyeken. A gyógyfürdő főbejáratával szemben lévő Tömörkény utca parkolóhelyei, illetve az abból nyíló kijelölt parkoló az Aranyszöm Rendezvényház udvarában (Fesztivál köz) rendelkezésre áll. A város másik kialakított parkolóhelye a Millenniumi sétányon található, illetve e mögött kialakított külön parkoló utca, amely a Szent Margit Egészségház mögött került kialakításra, amely a Millenniumi sétányról közelíthető meg, valamint a templom mögötti kijelölt parkolóba a Szabadság utcából (is) be lehet hajtani.
Térkép. http://morahalom.tis.hu/hu/info/kapcsolat/megkozelithetoseg.html

9. Van-e a gyógyfürdőhöz tartozó szálláshely?

A fürdővel összeköttetésben három szálláshely is található, ezek azonban külön üzemeltetés alatt állnak. Az egyik a Thermál Panzió*** (www.thermalpanzio.hu; email: panzio@morahalom.hu), a másik a Colosseum Hotel****superior Wellness és Konferencia Szálloda (www.colosseumhotel.hu; email: hotel@colosseumhotel.hu), a harmadik pedig az Elixír Medical Wellness Hotel***superior(www.elixirhotel.hu; info@elixirhotel.hu). Mindhárom szálloda közvetlen átjárással rendelkezik a gyógyfürdőbe.

10. A textilmentes szauna blokkba egyénileg is lehet jegyet váltani, vagy csak zárt csoportok részére fenntartott időpontok vannak?

A fürdőruha nélküli szauna blokk használatára egyénileg is váltható jegy a gyógyfürdő főpénztáránál. A fürdőruha nélküli részleget a napijegy megvásárlásán felül 600 Ft/fő díj ellenében vehetik igénybe. A 2.000 Ft-os letéti díj ellenében pedig egy chippel ellátott órát kapnak. A galéria szinten a karórával nyitható kapun áthaladva közelíthető meg szauna recepció, ahol regisztrálják érkezésüket, valamint szauna törölközőt és kulcsot adnak az ott lévő szekrényekhez. Itt a holmikat elhelyezhetik, illetve a zuhanyzó résznél lehetőségük van levetkőzni.

11. A naturista szauna blokk koedukált-e?

Ahogy a gyógyfürdő többi részlege is, a fürdőruha nélküli szauna blokk is koedukált, azaz mindkét nem használhatja egy időben.

12. Mit jelent a textilmentes szauna blokk? Milyen lehetőségek vannak itt?

A naturista részlegen két beltéri és egy kültéri szauna, valamint egy jacuzzi és két trópusi élményzuhany használható. A fürdőruha nélküli részleget a napijegy megvásárlásán felül 600 Ft/fő díj ellenében vehetik igénybe. A teljes részleg használata fürdőruha nélkül történik, viszont a szaunák használatakor ajánlott törölközőt magunk alá helyezni. A recepció mellett 2 db asztal, 8 db bőrszék, a pihenőterületen pedig kb. 15 db pihenőágy található. A fürdő ezen részén egy vízautomata is elérhető, amelyből az Erzsébet gyógyvíz fogyasztható. Ha időközben a fürdő más részlegeit akarják használni, akkor felöltözve vissza tudnak menni a többi részlegbe. Az óra és a törölköző leadásával a 2.000 Ft letéti díj visszajár. Csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnaponként szaunaszeánszokon is részt lehet venni, amelyet képzett szaunamesterek tartanak. A szeánszon való részvétel előzetes bejelentkezés alapján lehetséges, maximum 15 főig, melynek díja 300 Ft/fő/alkalom.

13. Véradáson, illetve egyéb módon kapott promóciós belépőjeggyel igénybe vehető-e a naturista szaunablokk?

A jegy 500 Ft-os kedvezményes belépésre jogosít, mellyel télen 16, nyáron 21 medence, valamint egész évben 8 szauna vehető igénybe. A fürdőruha nélküli szauna blokk használatára azonban nem jogosít, ez 600,-Ft-os kiegészítő jegy vásárlásával igénybe vehető.

14. Ünnepi hosszú hétvégéken eltér-e a gyógyfürdő nyitvatartása a honlapon szereplőtől?

Ünnep miatti hosszú hétvégéken adott esetben a gyógyfürdő nyitva tartása eltérhet a szokásostól, amely legtöbbször a nyitva tartás meghosszabbítását jelenti. Ilyen esetekben a gyógyfürdő honlapján kiemelt helyen előre tájékoztatjuk a vendégeket.

15. Az év mely napjain van biztosan zárva a fürdő?

A gyógyfürdő minden év december 24-én zárva tart.

16. A hosszabbított nyitva tartással üzemelő napokon miért zárják be mégis 1 órával korábban a Gyermekfürdőt?

A fürdő nyitva tartási idejét igyekszünk a fürdő vendégek szokásaihoz, illetve a gazdaságos, jól szervezhető üzemeltetés alapján megállapítani. A zárás előtti 1-2 óra időtartalomban az a tapasztalatunk, hogy a vendégek száma jelentősen csökken, így már akkor a kisebb vízfelület is elegendő. A zárási időszakra elsősorban az úszási igényeket igyekszünk kielégíteni. Ezért is hívjuk a 16 óra utáni jegyeket úszójegynek, amelyek jelentősen olcsóbbak, mint az egész napos belépők. Technikai szempontból is fontos, hogy bizonyos helyeken tudjuk kezdeni a fürdő esti takarítását, a medencék visszamosatását, a töltő ürítős medencék leürítését, stb.. A reggeli nyitásnál is a beltéri csúszdás medencék nyitása későbbi, hiszen a felkészítő munkák is itt fejeződnek be legkésőbb, de rugalmasan - forgalomtól függően - igyekszünk alkalmanként korábban nyitni. A Gyermekfürdő úgy helyezkedik el a fürdőben, hogy ezen részlegen nem kell más egységhez áthaladni, így a legkönnyebben zárható. A Gyermekfürdő csütörtökön, pénteken és szombaton 21 óráig tart nyitva.

17. Van-e éjszakai fürdő?


Éjszakai fürdésre minden csütörtökön, pénteken és szombaton van lehetőség. A teljes létesítmény 22 óráig van nyitva, kivéve a Gyermekfürdő és a naturista részleg, amelyek ezeken a napokon 21 óráig használhatóak.
A gyógyfürdő évente 2 alkalommal éjfélig nyitva tart, a weblapon megtalálható Szent Iván éjjelén, illetve a Strandok Éjszakáján.

18. Van-e babaúszás a gyógyfürdőben?

A fürdőben van lehetőség babaúszásra. A Stoller Babaúszó Akadémia olyan speciális babaúszási programot fejlesztett ki, mely már a kezdetektől az úszásoktatásra készíti fel a gyermekeket játékos formában. Fontos, hogy óráinkon a gyerekek csak játszanak, mi a szülőket oktatjuk, nekik kell megtanulni a különböző fogásokat, merítéseket. A folyamatos hibajavításnak köszönhetően egyre ügyesebbek is lesznek! :) És minél ügyesebb egy szülő, annál ügyesebb lesz a babája is.
Az órákon sokat énekelünk és mondókázunk, számos eszközt, színes játékot használunk. A dalok, ritmusok, játékok, feladatok óráról-órára visszatérnek, hiszen mind tudjuk, hogy a rendszeresség, a szertartások milyen fontosak a babák életében.
A program olyan tanusító védjegy alatt álló, tudatos tanmenet szerint felállított feladatsorokat tartalmaz, melyeket csak az SBA oktatói használhatnak. Ők folyamatosan kötelező videótréningeken, továbbképzéseken vesznek részt.
Részletek: http://tengericsillagok.hu


19. Lehet-e dohányozni a gyógyfürdő területén és hol?

2012. január 1-jén lépett életbe a 2011. évi XLI. Törvény, a nemdohányzók védelméről és dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló törvény, mely alapján 2012. január 1-től megszűnt a fürdőben a kijelölt zárt dohányzó hely az összekötő épület emeletén. E törvény értelmében az épületben tilos a dohányzás, valamint a törvény 5. § (1) alapján „dohányzó hely a közforgalmú intézmény bejáratától számított 5 méteres távolságon belül nem jelölhető ki.” A fürdő területén lévő csikktartókat áthelyeztük olyan helyre és olyan távolságra a bejárati ajtóktól, amely a törvény előírásainak megfelel

20. Szerveznek-e saját direkt buszjáratokat Szerbiából a gyógyfürdőbe látogató vendégeknek?

A szomszédos országokból saját szervezésű buszjárata nincs a gyógyfürdőnek. Csoportos gyógyfürdő látogatás szervezésével Szerbiából az ottani utazási irodák, illetve utazásszervezők foglalkoznak.

21. A napijeggyel milyen szolgáltatások vehetők igénybe?

Nyári időszakban egy belépővel az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe: 14 fedett medence, 7 db szabadtéri medence, 8 db szauna, 2 db beltéri csúszda, 1 db szabadtéri családi csúszda, számos extra szolgáltatás (Kneipp-medence, jégkása kút, sodrófolyosó, pelenkázó, gyermek játszóház, stb.). Téli időszakban a szabadtéri csúszda nem üzemel, kültéri medencékből pedig 2 db áll a vendégek rendelkezésére.

22. Gyermekeknek hány éves kortól kell fizetni a belépésért?

A fürdőbe való belépés 0-1 éves korig ingyenes, 1-5 éves korig kölyökjegy váltható 700 Ft-ért, 6-8 éves korig (illetve nappali tagozatos tanuló estén)  pedig diákjegy vásárolható.
 

Hírek, aktualitások:

 • Hírek:

  • Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Április havi tájékoztató karbantartási munkálatokról és ünnepi nyitva tartásról.

  • Ráadás Napok

   Ráadás Napok

   Nem sikerült beváltanod a kedvezményre jogosító fürdőbelépődet, bérletedet? Akkor használd ki a Ráadás Napokat!

További hírek »

Keresés: