Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Térségünk

A Homokháti Kistérség a Dél-alföldi Régióban, Csongrád és Bács-Kiskun megyében, a szerb határ mellett fekszik. A kistérség központja az egyetlen város: Mórahalom.


Térségünk


A kistérségi együttműködés legszélesebb települési körét a Homokháti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Egyesülete jelenti 13 Csongrád megyei és 2 Bács-Kiskun megyei tagtelepüléssel. Az egyesület 1995. óta működik.

1996-ban jött létre 13 csongrád megyei település együttműködésével a Homokháti Önkormányzatok Kistérségfejlesztési Társulása.

1997-ben az önkormányzati és gazdasági szféra együttműködésvel alakult meg a Homokhát Eurointegráció Kistérség- és Gazdaságfejlesztési Közhasznú Társaság, amely ma Közhasznú Nonprofit Kft.-ként működik.

A járás a magyar közigazgatás jellegzetes intézménye volt évszázadokon át. 2013-tól, a járások és a járási kormányhivatalok ismételt kialakítására kerül sor. Csongrád megye 7 járásának egyike a mórahalmi. A járási hivatal épülete Mórahalmon található, hozzá tartozik a kistérség 9 települése (Ásotthalom, Bordány, Forráskút, Öttömös, Pusztamérges, Ruzsa, Üllés, Zákányszék), kiegészülve Zsombó községgel.

A határ közelségének köszönhetően nem ismeretlen Mórahalom a vajdasági emberek számára, valamint az ide látogató vendégek közelebbről megismerhetik a határon átnyúló, kialakítandó Kőrös-éri Tájvédelmi körzet határon túli természeti értékeit.

Hírek, aktualitások:

 • Hírek:

  • Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Április havi tájékoztató karbantartási munkálatokról és ünnepi nyitva tartásról.

  • Ráadás Napok

   Ráadás Napok

   Nem sikerült beváltanod a kedvezményre jogosító fürdőbelépődet, bérletedet? Akkor használd ki a Ráadás Napokat!

További hírek »

Keresés: