Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Szauna Házirend

A gyógyfürdőben található szaunák és gőzkabin használatának házirendje.

1. A szauna házirend a gyógyfürdő általános házirendjének része, betartása minden dolgozóra, fürdőző vendégre, sportolóra, a fürdő területén tartózkodókra egyaránt, felelősséggel kötelező. Felhívjuk figyelmüket, hogy az alábbi szauna házirendet a szaunák és a gőzkabin igénybe vételekor kötelesek betartani! A házirendben foglaltak megszegése esetén a gyógyfürdő megtagadhatja a szolgáltatást, az esetlegesen előforduló károkozás esetén, pedig a kár megtérítése iránt igénnyel léphet fel.

2. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben összesen 10 db szauna és 1 db gőzkabin található:
 • Finn szauna (Főépület emelet 233-as szoba)
 • Infra szauna (Főépület emelet 233-as szoba)
 • Aromaterápiás szauna (Összekötő épület)
 • Fényterápiás szauna (Termál Panzió beépített teraszán)
 • Gőzkabin (Szaunavilág)
 • Aroma szauna (Szaunavilág)
 • Infra szauna (Szaunavilág)
 • Finn szauna (Szaunavilág)
 • Kültéri szauna (Gyermekfürdő emelete, Textilmentes részleg)
 • Finn szauna (Gyermekfürdő emelete, Textilmentes részleg)
 • Bio szauna (Gyermekfürdő emelete, Textilmentes részleg)

3. A szaunák a gyógyfürdő nyitvatartási idejében, a belépőjegy megváltásával vehetők igénybe. A belépőjegyet, mely csak a megváltás napjára érvényes az esetleges ellenőrzés céljából a távozásig meg kell őrizni, illetve a személyzet kérésére be kell mutatni.

4. A főépület emeletén, az összekötő épületben, a termál panzió teraszán, illetve a szaunavilágban található szaunákat és gőzkabint a fürdőbelépőjegy megváltásával lehet igénybe venni, ezek használatáért külön díjat nem számítunk fel.

5. A gyermekfürdő emeletén található naturista rész szaunáit naturista jegy megváltásával, illetve 2000 Ft kaució befizetésével (a naturista rész belépésre jogosító karóra, és fürdőlepedő átvételére jogosít) lehet igénybe venni. A naturista jegyet és a karórát a főpénztárnál lehet megváltani, itt kell a kauciót is befizetni, a fürdőlepedőt pedig a naturista rész recepcióján lehet átvenni. A szaunázás befejezése után a naturista recepción leadott törölköző ellenében a vendég kap egy igazoló szelvényt. Ezen igazoló szelvény, illetve a karóra főpénztárnál történő leadása ellenében a vendég visszakapja a 2000 Ft kauciót. Amennyiben akár a karóra, akár a törölköző leadását igazoló szelvény hiányzik, a főpénztár a kaució egy részét (1000 Ft), vagy akár az egészét (2000 Ft) befizeti a fürdő pénztárába.

6. A naturista szauna vendégeinek sajátos illemszabályait, szokásait is figyelembe véve, kiemelten és hangsúlyozottan tilos megbotránkoztató, szexuálisan kihívó viselkedés! Tilos mások fényképezése, filmezése, beleértve a mobil telefonnal történő fényképezést is! A naturista szauna részben, illetve a recepción is tilos fényképek és videó felvételek készítésére alkalmas technikai eszközök tárolása és használata (fényképező, videokamera, mobiltelefon, iPod, tablet, laptop, stb.).

7. A szaunákat és a gőzkabint mindenki csak saját felelősségre használhatja!

8. A 14 éven aluli gyermekek számára a szaunák és a gőzkabin használata nem ajánlott! A 16 év alatti gyermekek szülő, illetve felnőtt kísérete és állandó felügyelete mellett és felelősségére vehetik igénybe a szaunákat és a gőzkabint.

9. A szaunákban és a gőzkabinban az egészséges embereknek ajánlott leghosszabb egybefüggő tartózkodási idő 8-15 perc.

10. A szaunákban és a gőzkabinban papucs, vagy más lábbeli használata tilos! Felhívjuk figyelmüket, hogy a szaunákban és a gőzkabinban a padlózat erősen nedves lehet, ezért fokozottan figyeljenek a csúszásveszély miatt!

11. A szaunákban és a gőzkabinban fürdőruha használata kötelező, kivéve a gyermekfürdő emeletén található naturista részen. A szauna padra való leüléskor a törölköző, vagy a szauna lepedő használata kötelező! A törölközőt, szauna lepedőt úgy kell elhelyezni, hogy a testfelület ne érintkezzen a paddal!

12. A termál panziónál található fényterápiás szauna kivételével a vendégek egyetlen szaunában sem önthetnek bármilyen folyadékot, vegyi anyagot, vagy akár szauna olajat a kályhára, illetve tilos akár szauna olajat is a szaunázónak magára locsolnia.

A termál panziónál található fényterápiás szaunánál megengedett, hogy a többi vendéggel egyeztetve és az engedélyüket megkérve a szauna kanál vizébe szauna olajat, aromát csepegtessenek, és ezzel locsolják meg a szauna köveket.

13.
A szaunák és a gőzkabin használata ellenjavallt szív- keringési- és légzési elégtelenség, daganatos megbetegedés, inkontinencia, akut gyulladásos megbetegedés, akut vesebetegség, tuberkulózis, trombózis, súlyos visszérbetegség, fertőző megbetegedések, pajzsmirigy fokozott működése, epilepszia, szívritmuszavar, lázas betegség, kezeletlen magas vérnyomás, kimerültség esetén.

14. A szaunát nem vehetik igénybe lázas- fertőző betegek, akiknek nyílt sebük van, továbbá ittas illetve kábító, bódító, tudatmódosító szer hatása alatt állók.

15. Tilos viselkedés, illetve ezen magatartás tanúsítói a gyógyfürdőből kizárhatóak:

- a szaunákba és a gőzkabinba törékeny tárgyat (üveget, poharat, stb.), vagy bármely más balesetet, sérülést előidézhető dolgot bevinni,
- a szaunázók nyugalmát bármi módon zavarni,
- a szaunákban és a gőzkabinban étkezni és szeszesitalt fogyasztani,
- alkoholos vagy bódult állapotban a szaunát és a gőzkabint igénybe venni,
- a szaunákban bármilyen folyadékot, vegyi anyagot, akár szauna olajat a szaunázónak magára locsolni, a szaunában szétlocsolni, illetve a szauna kályhára önteni
- ékszerek és szemüveg viselése, mivel égési sérüléseket okozhat
- a naturista szauna-részben fotó és videofelvétel készítése
- aki megbotránkoztató magatartásával garázdaság (Btk.271.§.) bűncselekményét vagy szeméremsértést (Btk.208.§.) vétségét követ el, vagy követett el, vagy különböző okból mások terhére lehet, vagy volt korábban. Az ebben az alpontba tartozó cselekmény rendőrségi eljárást is maga után von.

16. Felhívjuk figyelmüket, hogy hangoskodással, erkölcstelen viselkedéssel, helytelen magatartással ne zavarják a szaunázókat!

17. Bármilyen rendkívüli eseményt (személyi sérülést, balesetveszélyes eszközt vagy tárgy jelenlétét) kérjük haladéktalanul jelezzék a személyzetnek!

18. Felhívjuk figyelmüket, hogy vendégforgalmi okokból, műszaki meghibásodás, illetve üzemzavar esetén a gyógyfürdő a szaunákat és a gőzkabint, illetve azok egy részének működését szüneteltetheti. Ezért kártérítést a fürdő nem tud adni.

Hírek, aktualitások:

 • Hírek:

  • Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Április havi tájékoztató karbantartási munkálatokról és ünnepi nyitva tartásról.

  • Ráadás Napok

   Ráadás Napok

   Nem sikerült beváltanod a kedvezményre jogosító fürdőbelépődet, bérletedet? Akkor használd ki a Ráadás Napokat!

További hírek »

Keresés: