Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Szaunák

A szaunázás kultúráját hazánkban is egyre többen ismerik és tartják be. Gyógyító hatását sokan használják a betegségek megelőzésére. Fürdőnkben az országosan is egyedülálló, 11 kabinnal rendelkező szaunapark és a hozzá tartozó relax medencetér tökéletes kikapcsolódást és ellazulást biztosít a szaunázók számára.


A földszinti szaunavilágban a vendégeket gőzkabin, finn-, aromaterápiás-, és infra szaunák, termálvizes relax medence, Kneipp-medence, csobbanó medence, valamint jégkása kút várja.

Szaunák
Finn szauna (10,6 m2)
Szokatlanul magas 70-100 oC hőmérsékletét az alacsony páratartalom teszi könnyen elviselhetővé. Szervezetünk mindig az egyensúly megtartására törekszik, ezért a forró és száraz levegőre intenzív verejtékezéssel válaszol. A verejték párolgása hűti a bőrt, és nem engedi túlzottan felforrósodni. A forró levegő után a csobbanó medence hideg vízben, vagy a jégkása kút jégkásájával hűtjük le a testünket, majd ezt ismételgetjük ameddig jólesik. A váltakozó meleg - hideg levegő hatására méregtelenedik a szervezet a fokozott izzadás révén. Az egyre gyakoribb stressz-hatások is kiküszöbölhetők, vagy csökkenthetők a rendszeres szaunázás segítségével.

Infraszauna (4,67 m2)
Az infraszauna üzemi hőfoka 50-60 oC, így nem veszi annyira igénybe szervezetünket, mivel infrasugárzók közvetlenül a testet melegítik és nem a levegőt, így a bőr mélyebb rétegeit elérve rövidebb idő alatt erőteljesebb izzadás következik be.
Alkalmazási területei: méreganyagok eltávolítása, zsírégetés és testsúly - ellenőrzés, stresszcsökkentés, energiaszint növelése öregedési folyamatok lassítása, bőrmegújító hatás, szépségápolás, fájdalomenyhítés keringési rendszer edzése, sport, betegségmegelőzés, gyógyítás.

Aromaterápiás szauna (12,2 m2)
Az aromaterápiás finn szauna hatását a gyógynövényaromák illóolajának használatával fokozzák. Nyugtató, lazító vagy élénkítő hatásuk mellett kiválóan salaktalanítanak és serkentik a vérkeringést. Az aromaolajokkal dúsított fürdőben a párolgó gőz és az illatos illóolajok beszippantása kellemes közérzetet biztosít.

Gőzfürdő (21,41 m2)
A gőzfürdőt 35-40 °C hőmérsékletű, magas vízgőztartalmú gőzkamrában végzik. Hatására a bőr pórusai kitágulnak, tisztulnak, fokozódik a faggyúmirigyek elválasztása, élénkebbé válik a vérkeringés, az izmok ellazulnak, a légutak nyálkahártyájának hurutja is oldódik.
A gőzfürdőben rövid idő alatt erős izzadás lép fel, és a magas páratartalom miatt az izzadság nem tud elpárologni, ezért hőtorlódás következik be. Ez nagy megterhelés a szív és a vérkeringés számára, ezért a teljesen egészségesek is csak 10-15 percig tartózkodhatnak, a betegek pedig csak orvosi utasítás alapján vehetik igénybe. A gőzfürdőben felhevült testet langyos, majd hűs fürdőben fokozatosan kell lehűteni, majd legalább 30 perc pihenésnek kell követnie.

Hírek, aktualitások:

 • Hírek:

  • Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Április havi tájékoztató karbantartási munkálatokról és ünnepi nyitva tartásról.

  • Ráadás Napok

   Ráadás Napok

   Nem sikerült beváltanod a kedvezményre jogosító fürdőbelépődet, bérletedet? Akkor használd ki a Ráadás Napokat!

További hírek »

Keresés: