Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Textilmentes szaunablokk

A Szent Erzsébet Gyógyfürdő fürdőruha nélküli szauna részlegén a szaunázás szerelmeseinek külön szekciót alakítottunk ki pezsgőmedencével, trópusi élményzuhannyal, infra-, és bio szaunával, valamint egy udvari orosz szaunával.


Textilmentes szaunablokk

Szaunázás a’la nature

A szauna meztelenül történő használata nagy múlttal rendelkezik, sőt a szaunát egyáltalán nem arra találták ki, hogy felöltözve ücsörögjünk a forróságban. A szaunázás szerelmesei és a szakértők sem vitatják, hogy lehetőség szerint a szaunát ruha nélkül érdemes használni. Erre most már a mórahalmi gyógyfürdőben is lehetőségünk nyílik, hiszen külön szaunablokkot alakítottak ki erre a célra.
Magyarországon is egyre elterjedtebb és elfogadottabb, hogy szaunázás közben nem viselünk ruhát, fürdőruhát. Nem arról van szó, hogy azok, akik meztelenül vagy egy szál fürdőlepedőben ülnek be a szaunába szívesen mutogatják magukat, csupán tisztában vannak a hatásokkal. Az izzadás során a szervezetből természetes úton távoznak méreganyagok, a szaunázás ezt a természetes folyamatot fokozza. Fürdőruha viselésével viszont megakadályozzuk a test párolgását, emellett a fürdőruhák nagyrészt műszálas anyagból készülnek, ami nem a legideálisabb viselet egy 90-95 Celsius fokos kabinban.
A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő fürdőruha nélküli szauna részlegén a szaunázás szerelmeseinek külön szekciót alakítottak ki pezsgőmedencével, trópusi élményzuhannyal, infra-, és bio szaunával, valamint egy udvari orosz szaunával, ahol akár a teraszra hulló hóban is „megfürödhetnek” a vendégek. A fürdőruha nélküli szaunablokk külön belépőjeggyel vehető igénybe, melyhez letéti díj ellenében fürdőlepedőt is biztosítanak. Ha ragaszkodunk saját törölközőnkhöz, akkor kedvünkre használhatjuk azt is, viszont figyeljünk rá, hogy elég nagy legyen amikor leülünk a padra, minden részünk és végtagunk alá jusson belőle elég. Anyagát tekintve fontos, hogy minél kevesebb műszálat tartalmazzon.
A szakemberek szerint a fürdőruha nélküli szaunázásnak több javallata is van, hiszen a fürdőruha akadályozza az izzadást, lassítja a keringést, ráadásul mindenféle mérgező anyagok kerülhetnek belőle a bőrünkre izzadás közben, amit előzőleg például a medencékben szedtünk magukra. Tudni kell, hogy a ruha alatt a bőr nem csak izzad, hanem pállik is egyszerre és bizonyos bőrtípusú embereknél akár ekcémát is okozhat. Fontos, hogy bőrünkről minél nagyobb felületéről, minél könnyben tudjon elpárologni az izzadság.
A meztelenség a szaunázás tehát nem naturizmus, csupán rendeltetésszerű használat!
Természetesen a meztelen szauna vendégeinek sajátos illemszabályait, szokásait is figyelembe véve, kiemelten és hangsúlyozottan tilos megbotránkoztató, szexuálisan kihívó viselkedés. Sokan, akik idegenkedtek ettől a meztelenségtől szép lassan megszokták, és megérezték a fürdőruhás és a fürdőruha nélküli szaunázás közötti különbséget. Szégyenlősebbeknek talán megnyugtatásképpen annyit, hogy kevesebben nézik meg őket itt mint fürdőruhában a strandon. Egyébként a fürdőruha nélküli szaunában teljesen elfogadott az is, hogy a férfiak a derekuk köré, a hölgyek pedig mell fölött megkötött szaunalepedővel szaunázzanak.

Textilmentes szaunablokk

Finn szauna (7,34 m2)

Alkalmazási területei: méreganyagok eltávolítása, zsírégetés és testsúly - ellenőrzés, stresszcsökkentés, energiaszint növelése öregedési folyamatok lassítása, bőrmegújító hatás, szépségápolás, fájdalomenyhítés keringési rendszer edzése, sport, betegségmegelőzés, gyógyítás.

Bio szauna (6,96 m2)
A bioszauna a szaunázáson túl minden érzékszervünket stimulálja a még hatékonyabb hatás elérésének céljából és így fejti ki hatását testre és lélekre. A bioszauna egyesíti a szauna és a gőzfürdő jótékony hatásait. A szaunázás hőfoka 55-65 °C között optimális, beépített gőz és illatgenerátora biztosítja a magas 60-100 % közötti páratartalmat. Ez a
hőmérséklet nem erőlteti meg a szívet, a hősugárzás ugyanakkor segíti a vitaminok felszívódását, erősíti a nyirokrendszert és a test ellenálló képességét. Illóolajok belélegzésével a szaunázás még kellemesebbé tehető. Mivel a magas páratartalom miatt a víz hamarabb csapódik ki a bőrön, úgy érezhetjük, hogy gyorsabban izzadunk, mint a hagyományos szaunában.

Udvari orosz (finn) szauna (8,8 m2)
Specialitása a kültéri kialakítás, amely egy boronafalas épület hatását kelti. Tekintettel arra, hogy szabadba nyílik kialakításra került egy szauna előtér, mely átmeneti térnek minősül az óriási hőkülönbségű terek között a leghidegebb téli napokban. A bátrabbak télen a nyitott teraszra hulló havat is használhatják testük hűtésére.

A NATURISTA SZAUNABLOKK KÜLÖN BELÉPŐVEL VEHETŐ IGÉNYBE!

Hírek, aktualitások:

 • Hírek:

  • Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Április havi tájékoztató karbantartási munkálatokról és ünnepi nyitva tartásról.

  • Ráadás Napok

   Ráadás Napok

   Nem sikerült beváltanod a kedvezményre jogosító fürdőbelépődet, bérletedet? Akkor használd ki a Ráadás Napokat!

További hírek »

Keresés: