Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Látnivalók

Mit nézzünk meg, ha Mórahalmon járunk.


Látnivalók

Aki Mórahalomra látogat számos érdekességet tekinthet meg, nem csak helyben, de a környező településeken egyaránt. Mórahalom központjában foglal helyet az Aranyszöm Rendezvényház, melyben helyet kapott egy 300 férőhelyes színházterem, egy 80 férőhelyes dísz- és egy 150 fő befogadásásra alkalmas bálterem. A Szent Erzsébet Gyógyfürdő nyári bejárata mellett található a Babagyűjtemény. A Zákányszéki úton található a Rétesház, amely egy rétes készítő műhelyből, valamint az épületegyüttes mögött egy szabadtéri kiállító- és fogyasztótérből áll, ahol a nyári időszakban hétvegente zenés estéken is részt vehetnek. Mórahalom külterületén található a nemrégiben felújított Borház, melyhez a borkóstoló, kiállító és bemutató termek mellett fedett terasz és egy játszótér is kapcsolódik. 2015 tavaszától az érdeklődőket újabb látványosság várja, a szabadtéri makett múzeum, a Mini Hungary Park a Móradomb körúton.

A természetbe vágyók előtt is számos lehetőség áll. Mórahalomtól néhány kilométerre található a Nagyszéksós-tó, ahol megtekinthetik a bivalygulyát vagy akár csónakázhatnak is egyet, aki pedig inkább túrázni szeret ellátogathat a Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskolába, ahol megannyi útvonal és lehetőség közül választhat. Ellátogathatnak az érdeklődők a Mórahalomtól 8km-re lévő zákányszéki Díszmadárkertbe, ahol hozzávetőleg 80 állatfaj több száz egyede tekinthető meg hangulatos, parkosított környezetben. A lovas sport szerelmesei ellátogathatnak a Futó-Dobó Lovasközpontba, ahol lehetőség van kezdő és haladó szinten Póni és Futószáras lovaglásra, osztály lovaglása, vagy tereplovaglásra. Az extrémebb sportok kedvelői akár segway túrák közül is választhatnak.

Aki inkább a múzeumokat szereti megnézheti a Rétesház mellett található Homokháti Emlékházat, amelyben megtalálható egy Klebelsberg Kunó munkásságát bemutató emlékszoba, valamint a mórahalmi lakosok által összegyűjtött és közreadott tárgyak gyűjteménye. Érdemes ellátogatni a Zákányszék külterületén található Öregház Tanyamúzeumba, az ásotthalmi Rózsa Sándor Élményházba vagy a röszkei Paprika Parkba, ahol bemutatják a fűszerpaprika származását, hagyományos és modern feldolgozását, felhasználását és értékeit.

Hírek, aktualitások:

 • Hírek:

  • Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Karbantartási munkálatok és ünnepi nyitva tartás

   Április havi tájékoztató karbantartási munkálatokról és ünnepi nyitva tartásról.

  • Ráadás Napok

   Ráadás Napok

   Nem sikerült beváltanod a kedvezményre jogosító fürdőbelépődet, bérletedet? Akkor használd ki a Ráadás Napokat!

További hírek »

Keresés: